Tortilla de patacas light / Tortilla de patatas light

Non, non estou bébeda. É posible facer unha tortilla de patacas usando só 30 gr. de aceite de oliva. Asegúrovos que esta tortilla sabe exactamente igual cá cociñada da forma tradicional e só ten vantaxes: non engorda nin unha terceira parte, non temos despois todo ese aceite que sobra de fritir as patacas e que é un engorro, case non manchamos a cociña para preparala…

No, no estoy borracha. Es posible hacer una tortilla de patatas usando sólo 30 gr. de aceite de oliva. Os aseguro que esta tortilla sabe exactamente igual que la cocinada de la forma tradicional y sólo tiene ventajas: no engorda ni una tercera parte, no tenemos después todo ese aceite que sobra de freír las patatas e que es un engorro, casi no manchamos la cocina para prepararla…

Ingredentes: 600 gr. de patacas, 30 gr. de aceite de oliva, 1/4 de cebola, 5 ovos e sal

Ingredientes: 600 gr. de patatas, 30 gr. de aceite de oliva, 1/4 de cebolla, 5 huevos y sal

1. Pelar e curtar as patacas / Pelar y cortar las patatas

2. Poñelas nun prato que non sexa moi fondo. Extendelas e forrar ben o prato con film transparente. Facer varios buracos ó plástico cun coitelo / Ponerlas en un plato que non sea muy hondo. Extenderlas y forrar bien el plato con film transparente. Hacer varios agujeros al plástico con un cuchillo

3. Meter o prato no microondas uns 10 min. á máxima potencia (eu púxeno a 1000 w) / Meter el plato en el microondas unos 10 min. a la máxima potencia (yo lo puse a 1000 w)

4. Ó pasar os 10 min. sacar o prato do microondas. Moito coidado porque o prato sae moi quente / Tras pasar los 10 min. sacar el plato del microondas. Mucho cuidado porque el plato sale muy caliente

5. Retirar o plástico (tamén hai que ter moito coidado porque vai desprender moito vapor) / Retirar el plástico (también hay que tener mucho cuidado porque va a desprender mucho vapor)

6. Deixar enfriar / Dejar enfriar

7. Poñer unha tixola ó lume con 20 gr. de aceite e a cebola picada. Sofritir e despois retirar do lume / Poner una sartén al fuego con 20 gr. de aceite y la cebolla picada. Sofreír y después retirar del fuego

8. Poñer nun recipiente as patacas e mesturar cos ovos. Engadir o sal e a cebola / Poner en un recipiente las patatas y mezclar con los huevos. Añadir la sal e la cebolla


9. Na mesma tixola poñemos uns 10 gr. máis de aceite e cando estea quente engadimos a mestura (patacas, ovos, cebola e sal) / En la misma sartén ponemos unos 10 gr. más de aceite y cuando esté caliente añadimos la mezcla (patacas, huevoscebolla y sal)

10. Darlle a volta 1 ou 2 veces e xa está, tortilla de patacas lista / Darle la vuelta 1 ó 2 veces e ya está, tortilla de patatas lista


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4 Responses to Tortilla de patacas light / Tortilla de patatas light

  1. Lucía di:

    Suelen,non sei se estás bébeda,pero tes razón: tortilla riquísima!!!

  2. Lu di:

    Ola:

    Hoxe probamos a túa receita, e sae mais rica que como a facíamos ata o de agora.

    Puxemos menos ovo e pataca do que recomendabas porque saldría unha tortilla para un reximento.

    Saúdos cordiais!

  3. Germám di:

    óstias, esta aponto-a!!

  4. ibaltasar di:

    ¡Tes que probala Germám! Éxito garantido 😀

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