Cheesecake


Non está boa, está boísima.

Utilicei a receita do blog “Velocidad Cuchara” e só debo puntualizar dúas cousas:

– Molde: Hai que usar un molde desmontable. Eu usei o molde Dúo Springform de 23 cm. de Lekué (http://www.lekue.es/) un molde que adoro e que xa rentabilicei máis ca de sobra e o que non tiven en conta é que a cheesecake faise no forno ó baño maría e custoume moitísimo atopar un recipiente no que coubese o molde coa agua no forno… Unha auténtica odisea. Conseguín solucionar o problema pero polos pelos.

  • Vantaxes: Recomendo os moldes de silicona para tódolos usos, pero sobre todo os desmontables. Son totalmente herméticos e non hai risco de que se saia a masa nin de que entre auga cando se cociña ó baño maría, como foi éste o caso.
  • Desvantaxes: Cando cociñas unha tarta como a cheesecake que ten unha base de galletas e manteiga é un pouco difícil facer ben as paredes nun molde de silicona, porque ó non ser unha superficie ríxida pode resultar un pouco difícil que a masa non caia.

 

– Recheo da tarta: A min sobroume motísimo recheo, como para facer outra tarta. Por sorte busqueille un uso alternativo (xa o subirei noutro post). Así que se o molde que se emprega é do mesmo tamaño do que empreguei eu aconsello reducir os ingredentes do recheo da receita á metade.

– Cobertura: Nunha cheesecake empreguei marmelada de arándanos e noutra marmelada de morangos. As dúas marmeladas pegaban moi ben co sabor do recheo.

http://www.velocidadcuchara.com/2008/10/new-york-cheesecake.html

 

No está buena, está buenísima.

Utilicé la receta del blog Velocidad Cuchara” y sólo debo puntualizar dos cosas:

– Molde: Hay que usar un molde desmontable. Yo usé el molde Dúo Springfrom de 23 cm. de Lekué (http://www.lekue.es/) un molde que adoro y que ya he rentabilizado más que de sobra y lo que no tuve en cuenta es que la cheesecake se cuece en el horno al baño maría y me costó muchísimo encontrar un recipiente en el que cupiese el molde con el agua en el horno… Una auténtica odisea. Conseguí solucionar el problema pero por los pelos.

  • Ventajas: Recomiendo los moldes de silicona para todos los usos, pero sobre todo los desmontables. Son totalmente herméticos y no hay riesgo de que se salga la masa ni de que entre agua cuando se cocina al baño maría, como fue éste el caso.
  • Desventajas: Cuando cocinas una tarta como la cheesecake que tiene una base de galletas y mantequilla es un poco difícil hacer bien las paredes en un molde de silicona, porque al no ser una superficie rígida puede resultar un poco difícil que la masa no se caiga.

 

– Relleno de la tarta: A mí me sobró muchísimo relleno, como para hacer otra tarta. Por suerte le busqué un uso alternativo (ya lo subiré en otro post). Así que si el molde que se emplea es del mismo tamaño del que empleé yo recomiendo reducir los ingredientes del relleno de la receta a la mitad.

Cobertura: En una cheesecake usé mermelada de arándanos y en otra mermelada de fresas. Las dos mermeladas pegaban muy bien con el sabor del relleno.


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4 Responses to Cheesecake

  1. Lucía di:

    Mari,¡oh my good!!!Uuuuummmmm

  2. Silvia di:

    malapécora.. así non se pode manter unha dieta!!

  3. ibaltasar di:

    Non vos podo describir o boa que estaba, de verdade. Lecker lecker!

  4. Pingback: Quichette doce de queixo / Quichette dulce de queso | ibaltasar

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