Berenxenas recheas / Berenjenas rellenas (Versión hipocalórica)

Ben, aí vai a versión hipocalórica das berenxenas recheas. Home, igual igual non saben, pero debo dicir que están moi ricas e realmente son hipocalóricas.

Ingredentes: 3 berenxenas, 30 gr. de aceite, 1 cebola, 1 cenoura, 3 porros, 1 pemento, 200 gr. de tomate natural triturado, 400 gr. de carne picada de terneira, queixo raiado

  1. Poñer no vaso o aceite, a cebola, a cenoura, os porros e o pemento e a o tomate e trocear 12 segundos – Velocidade 5
  2. Partir as berenxenas pola metade, vacialas (a carne das berenxenas hai que reservala) e poñelas no recipiente varoma coa parte inferior cara arriba.
  3. Colocar a varoma enriba do vaso e cociñar as verduras 8 min. – Temperatura Varoma – Velocidade 1
  4. Engadir a carne picada, a carne das berenxenas e cociñar 15 min. – Temperatura Varoma – Xiro á esquerda – Velocidade culler (mantendo a varoma enriba para que se acaben de facer as berenxenas)
  5. Escurrir ben as berenxenas, enchelas coa carne picada e botar queixo raiado por riba.
  6. Gratinar no forno uns 20 min. a 200º

Bien, ahí va la versión hipocalórica de las berenjenas rellenas. Hombre, igual igual no saben, pero debo decir que están muy ricas y realmente son hipocalóricas.

Ingredientes: 3 berenjenas, 30 gr. de aceite, 1 cebolla, 1 zanahoria, 3 puerros, 1 pimiento, 200 gr. de tomate natural triturado, 400 gr. de carne picada de ternera, queso rallado

  1. Poner en el vaso el aceite, la cebolla, la zanahoria, los puerros, el pimiento y el tomate y trocear 12 segundos – Velocidad 5
  2. Partir las berenjenas por la mitad, vaciarlas (la carne de las berenjenas hay que reservarla) y ponerlas en el recipiente varoma con la parte inferior hacia arriba.
  3. Colocar la varoma encima del vaso y cocinar las verduras 8 min. – Temperatura Varoma – Velocidad 1
  4. Añadir la carne picada, la carne de las berenjenas y cocinar 15 min. – Temperatura Varoma – Giro a la izquierda – Velocidad cuchara (manteniendo la varoma encima para que se acaben de hacer las berenjenas)
  5. Escurrir bien las berenjenas, llenarlas con la carne picada y echar queso rallado por encima.
  6. Gratinar en el horno unos 20 min. a 200º

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3 Responses to Berenxenas recheas / Berenjenas rellenas (Versión hipocalórica)

  1. Marlene Bartolini di:

    Moi boa pinta, aínda que terei que facelas polo método tradicional… Eu teño por aí unha receita con recheo tan só de tomates asados que tamén queda xenial.
    Pregunta: Dende cando comes carne? Tesme despistada… 😉
    Bicos, rula.

  2. ibaltasar di:

    Ola, Bartolini: Puff, volvinme omnívora ó entrar no mercado laboral… A vida éche así de dura. ¡¡Xa nos vemos en breve!! Biquiños

  3. Viki di:

    Amo las berenjenas, son tan de la huerta como yo! me la apunto.

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