Crema de fiuncho e cenoura / Crema de hinojo y zanahoria

 

A min polo xeral non me gustan as comidas salgadas con laranxa (no meu mundo a peor combinación existente é a de laranxa con peixe… Non hai nada peor). Por iso sorprendinme ó probar esta crema que pensei que me ía resultar noxenta e resultou deliciosa. Ademais é moi lixeira e pouco laboriosa. Pódese conxelar pero no caso de que se vaia conxelar hai que facelo sen o zume de laranxa, o cal se deberá engadir unha vez que se quente a crema.

Ingredentes: 1 bulbo de fiuncho, ½ kg. de cenouras, 1 dente de allo, o zume dunha laranxa, ½ l. de caldo de verduras (eu fíxeno con brócoli, cenouras e cebola), aceite, sal e pementa.

Preparación

  1. Cortar o fiuncho en anacos pequenos, as cenouras en rodelas e o allo en láminas
  2. Nunha cacerola poñer o aceite e sofritir o allo, o fiuncho e as cenouras sen que se abranden totalmente
  3. Salpimentar
  4. Engadir o caldo de verduras e cociñar uns 20 min.
  5. Retirar do lume e engadir o zume de laranxa
  6. Triturar coa batidora
  7. Servir moi quente

A mí por lo general no me gustan las comidas saladas con naranja (en mi mundo la peor combinación existente es la de naranja con pescado… No hay nada peor). Por eso me sorprendí al probar esta crema que pensé que me iba a resultar asquerosa y está deliciosa. Además es muy ligera y poco laboriosa. Se pude congelar pero en caso de que se vaya a congelar hay que hacerlo sin el zumo de naranja, el cual se deberá añadir una vez que se caliente la crema.

Ingredientes: 1 bulbo de hinojo, ½ kg. de zanahorias, 1 diente de ajo, el zumo de una naranja, ½ l. de caldo de verduras (yo lo hice con brócoli, zanahorias y cebolla), aceite, sal y pimienta.

Preparación

  1. Cortar el hinojo en trozos pequeños, las zanahorias en rodajas y el ajo en láminas
  2. En una olla poner el aceite y sofreír el ajo, el hinojo y las zanahorias sin que se ablanden totalmente
  3. Salpimentar
  4. Añadir el caldo de verduras y cocinar unos 20 min.
  5. Retirar del fuego y añadir el zumo de naranja
  6. Triturar con la batidora
  7. Servir muy caliente

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