Pastel de quínoa con verduras

Sigo experimentando coa quínoa e cantas máis cousas probo, máis me gusta.

Hoxe tamén estaba inspirada e a cousa saíu moi ben pois este pastel está delicioso.

Ingredentes: 100 gr. de quínoa, auga, sal, aceite de oliva, 200 gr. de acelgas, 200 gr. de espinacas, 4 cenouras, 1 cebola, 4 dentes de allo, 1 porro, 150 gr. de tofu, 100 gr. de queixo (eu usei queixo emmental e queixo fresco light), 100 gr. de queixo raiado, 4 ovos, pementa, noz moscada,  comiño molido e levadura en pó

1)      Primeiro hai que preparar a quínoa (https://ibaltasar.wordpress.com/2011/02/28/quinoa-con-verduras-e-y-tofu/)

2)      Por outra parte preparamos as verduras. Nunha ola cocemos o porro, as cenouras peladas, as espinacas e as acelgas

3)      Unha vez que as verduras estean cocidas escurrímolas ben e poñemos outra ola ó lume e sofritimos con aceite de oliva primeiro os allos e despois engadimos a cebola.

4)      Cando a cebola xa estea dourada botamos as cenouras picadas e despois o porro, as acelgas e as espinacas. É moi importante remexer moi ben para que se mesturen todos os ingredentes.

5)      Poñemos o lume ó mínimo e engadimos a quínoa. Hai que remexer constantemente e ter moito coidado para que non se pegue nin se queime.

6)      Engadimos o tofu cortado en dados e remexemos

7)      Engadimos os queixos cortados en tacos e remexemos

8)      Salpimentamos e especiamos con noz moscada e comiño molido

9)      Engadimos os ovos pouco batidos cun chisco de levadura en pó e de novo remexemos

10)   Precalentamos o forno a 180º

11)   Poñemos a mestura nunha fonte apta para o forno e botamos o queixo raiado por riba. Tamén podemos engadir un pouco máis de queixo cortado en tacos.

12)   Cociñamos uns 15-20 min. a 180º.

13)   Despois poñemos o grill ata que o queixo se dore ben

Sigo experimentando con la quínoa y cuantas más cosas pruebo, más me gusta.

Hoy también estaba inspirada y la cosa ha salido muy bien pues este pastel está delicioso.

Ingredientes: 100 gr. de quínoa, agua, sal, aceite de oliva, 200 gr. de acelgas, 200 gr. de espinacas, 4 zanahorias, 1 cebolla, 4 dientes de ajo, 1 puerro, 150 gr. de tofu, 100 gr. de queso (yo he usado queso emmental y queso fresco light), 100 gr. de queso rallado, 4 huevos, pimienta, nuez moscada,  comino molido y levadura en polvo

1) Primero hay que preparar la quínoa (https://ibaltasar.wordpress.com/2011/02/28/quinoa-con-verduras-e-y-tofu/)

2) Por otra parte preparamos las verduras. En una olla cocemos el puerro, las zanahorias peladas, las espinacas y las acelgas

3) Una vez que las verduras estén cocidas las escurrimos bien y ponemos otra olla al fuego y sofreímos con aceite de oliva primero los ajos y después añadimos la cebolla.

4) Cuando la cebolla esté dorada añadimos las zanahorias picadas y después el puerro, las acelgas y las espinacas. Es muy importante remover muy bien para que se mezclen todos los ingredientes.

5) Ponemos el fuego al mínimo y añadimos la quínoa. Hay que remover constantemente y tener mucho cuidado para que no se pegue ni se queme.

6) Añadimos el tofu cortado en dados y removemos

7) Añadimos los quesos cortados en tacos y removemos

8) Salpimentamos y especiamos con nuez moscada y comino molido

9) Añadimos los huevos poco batidos con un poco de levadura en polvo y de nuevo removemos

10) Precalentamos el horno a 180º

11) Ponemos la mezcla en una fuente apta para el horno y esparcimos el queso rallado por encima. También podemos añadir un poco más de queso cortado en tacos.

12) Cocinamos unos 15-20 min. a 180º.

13) Después ponemos el grill hasta que el queso se dore bien

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