Polo sentado á cervexa / Pollo sentado a la cerveza

Impresiona, seino. E aínda máis cando lle introduces a lata… Sacarlla tamén dá cousa… Pero a verdade é que o polo está moi rico e non tes que preocuparte de darlle a bolta para que se faga ben polos dous lados pois a postura é perfecta para a cocción. Queda moi xugoso e non se nota o sabor da cervexa.

Ingredentes: 1 polo, 1 lata de cervexa, 4 dentes de allo, pirixel, aceite de oliva, salsa de soxa, pementa e especias ó gusto (eu empreguei cebola en pó e pouco máis), sal

1. Lavar ben o polo tanto por dentro como por fóra

2. Nun recipiente mesturar os allos moi picados, aceite de oliva, pirixel, salsa de soxa, pementa, sal e as especias que se lle quera engadir

3. Envernizar ben o polo con esta mestura

4. Lavar ben a lata de cervexa, envolvela con papel de aluminio, abrila, quitar un pouco de cervexa e… ¡para dentro! A cervexa que quitei da lata vertina na bandexa do forno na que ía cociñar o polo

5. Introducir no forno prequecido a 200º. O tempo de cocción dependerá do tamaño do polo. O que eu preparei tiña un tamaño medio e tíveno no forno algo máis de 90 min.

6. Ó sacalo do forno hai que retirar a lata con coidado porque é posible que aínda quede cervexa. Unha vez retirada a lata xa se pode trocear o polo

 

Impresiona, lo sé. Y todavía más cuando le introduces la lata… Sacarla también da cosa… Pero la verdad es que el pollo está muy rico y no tienes que preocuparte de darle la vuelta para que se haga por los dos lados pues la postura es perfecta para la cocción. Queda muy jugoso y no se nota el sabor de la cerveza.

Ingredientes: 1 pollo, 1 lata de cerveza, 4 dientes de ajo, perejil, aceite de oliva, salsa de soja, pimienta y especias al gusto (yo usé cebolla en polvo y poco más), sal

1. Lavar bien el pollo tanto por dentro como por fuera

2. En un recipiente mezclar los ajos muy picados, aceite de oliva, perejil, salsa de soja, pimienta, sal y las especias que se le quiera añadir

3. Barnizar bien el pollo con esta mezcla

4. Lavar bien la lata de cerveza, envolverla con papel de aluminio, abrirla, quitar un poco de la cerveza y… ¡para dentro! La cerveza que le quité a la lata la vertí en la bandeja del honor en la que iba a cocinar el pollo

5. Introducir en el horno precalentado a 200º. El tiempo de cocción dependerá del tamaño del pollo. El que yo preparé tenía un tamaño medio y lo tuve en el horno algo más de 90 min.

6. Al sacarlo del horno hay que retirar la lata de cerveza con cuidado porque es posible que aún queda cerveza. Una vez retirada la lata ya se puede trocear el pollo.

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One Response to Polo sentado á cervexa / Pollo sentado a la cerveza

  1. zeltia di:

    E tanto que impresiona!!!
    Meter un cadaver de polo nun forno, previamente sodomizado cunha prótese externa (eu imaxínoa “Estrella de Galicia”)

    E despois, para rematala… comémolo!!

    🙂

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