Ensalada de rulo de cabra

A verdade é que como sempre fago esta ensalada a ollo non podo dicir as cantidades exactas, pero vou tentalo polo menos con cantidades aproximadas. Esta ensalada está moi rica soa, pero se xa se combina cun pouco de arroz integral… Mmmm… Lecker, lecker!

Ingredentes: 250 gr. de leituga (eu neste caso usei leituga romana; vale todo salvo a tipo iceberg, por suposto, que debería estar prohibida por lei), 100 gr. de canónigos, 80 gr. de queixo de cabra, 50 gr. de noces, 50 gr. de uvas pasas, 10 tomates cherrie (eu usei do tipo pera)

Ingredentes para o aliño: aceite de oliva virxe, vinagre balsámico de módena, mel e sal

1. Lavar a leituga, canónigos e os tomates

2. Poñer nunha ensaladeira a leituga e os canónigos

3. Botar por riba: os tomates partidos pola metade, as noces lixeiramente picadas e as uvas pasas

4. O queixo de cabra pódese incorporar directamente troceado ou tamén se pode:

– Pasar o queixo pola tixola cun pouco de mel e despois incorporar

– Cortar o queixo en rodelas, botarlle un pouco de azucre e caramelizar cun soprete de cociña (puff, cando eu comprei o soprete caramelizaba todo o que se me poñía a tiro… Usaba máis o soprete ca un soldador industrial…)

5. Preparamos o aliño. Habitualmente eu poño nun vaso pequeno a mesma cantidade de aceite ca de vinagre de módena, engado o mel e o sal e mesturo. Despois engádollo á ensalada.

 

La verdad es que como siempre hago esta ensalada a ojo no puedo decir las cantidades exactas, pero voy a intentarlo por lo menos con cantidades aproximadas. Esta ensalada está muy rica sola, pero si ya se combina con un poco de arroz integral… Mmmm… Lecker, lecker!

Ingredientes: 250 gr. de lechuga (yo en este caso usé lechuga romana; vale todo salvo la tipo iceberg, por supuesto, que debería estar prohibida por decleyreto), 100 gr. de canónigos, 80 gr. de queso de cabra, 50 gr. de nueces, 50 gr. de uvas pasas, 10 tomates cherry (yo usé del tipo pera)

Ingredientes para el aliño: aceite de oliva virgen, vinagre balsámico de módena, miel y sal

1. Lavar la lechuga, canónigos y los tomates

2. Poner en una ensaladera la lechuga y los canónigos

3. Echar por encima: los tomates partidos por la mitad, las nueces ligeramente picadas y las uvas pasas

4. El queso de cabra se puede incorporar directamente troceado o también se puede:

– Pasar el queso por la sartén con un poco de miel y después incorporar

– Cortar el queso en rodajas, echarle un poco de azúcar y caramelizar con un soplete de cocina (puff, cuando yo compré el soplete caramelizaba todo lo que se me ponía a tiro… Usaba más el soplete que un soldador industrial…)

5. Preparamos el aliño. Habitualmente yo pongo en un vaso pequeño la misma cantidad de aceite que de vinagre de módena, añado la miel y la sal y mezclo. Después lo añado a la ensalada.

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10 Responses to Ensalada de rulo de cabra

  1. Viki di:

    Asi es como te la hice yo?

  2. Viki di:

    La mia llevaba rulo d ecabra comprado en el hipercor, pero creo que tomatitos no llevaba. No, no…prefiero que le pongas mi nombre a tu proximo pastel espectacular (que la ensalada es poca cosa)

  3. Viki di:

    Ahhhhh nooo, ya me acuerdo!! la mia llevaba cebolla, bacon y frutos secos, era templada!pero sigo queriendo el nombre en un pastel.

  4. ibaltasar di:

    Prepárate, que en cuanto compre las primeras cerezas, preparo algo con tu nombre en clave 😀

  5. zeltia di:

    Desta ensalada gústame todo!
    (teño hernia de hiato, farame mal?) 😮
    vouna poñer en favoritos… se non terminará sendo “ensalada improvisada de canónigos, rulo de cabra y tomatitos cherry” -que é do que me acordo sempre-

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