Magdalenas de arándanos

Atopei unha receita en internet moi interesante que seguín máis ou menos ó pé da letra (http://www.afuegolento.com/clubdeamigos/foro/nuestra-cocina-f2/muffins-de-jogurt-y-arandanos-fotos-t148.html).

Ingredentes

250 gr. de arándanos (eu usei arándanos deshidratados)
100 gr. de azucre
1 culler pequena de azucre avainillado
1 chisco de sal
300 gr. de farina
15 gr. de fermento químico (Royal)
1 ovo
150 gr. de iogurt natural
100 ml. de leite
4 culleres de xirasol
1/2 culler pequena de canela en pó
1 chisco de noz moscada raiada
marmelada de albaricoque

Preparación

1. O primeiro é rehidratar os arándanos. Hai dúas formas: a rápida e a lenta.

– Rápida: Débense poñer nun recipiente con moita auga e meterse no microondas uns 5 min. Saen moi quentes polo que se deben deixar enfriar un pouco e despois coar e deixar que solten un pouco de auga.

– Lenta: Sumerxir en auga do tempo e deixalos sumerxidos polo menos unha hora. Despois hai que coalos e deixar que solten un pouco de auga.

2. Poñer nun recipiente o azucre, o azucre avainillado, o sal, a fariña peneirada, o fermento, a canela e a noz moscada. Mesturar ben.

3. Engadir o leite, o iogur, o aceite e o ovo e bater ata que a masa quede homoxénea.

4. As cápsulas das magdalenas prepararémolas da seguinte forma:

– Poñer na base 3 ou 4 arándanos

– Botar un pouco de masa (como a metade da cantidade total que botaremos na cápsula)

– Poñer un par de arándanos

– Acabar de encher a cápsula

– Poñer enriba outros poucos arándanos

5. Preaquecer o forno a 200º e fornear as magdalenas entre 25 e 30 min.

6. Para decoralas hai que quecer un pouco a marmelada no microondas, colala e pintar as magdalenas cun pincel de silicona

Encontré una receta en internet muy interesante que seguí más o menos al pie de la letra (http://www.afuegolento.com/clubdeamigos/foro/nuestra-cocina-f2/muffins-de-jogurt-y-arandanos-fotos-t148.html).

Ingredientes

250 gr. de arándanos (yo usé arándanos deshidratados)
100 gr. de azúcar
1 cucharadita azúcar avainillado
1 pizca de sal
300 gr. de harina
15 gr. de levadura química (Royal)
1 huevo
150 gr. de yogur natural
100 ml. de leche
4 cucharadas de aceite de girasol
1/2 cucharadita de canela en polvo
1 pizca de nuez moscada rallada
mermelada de albaricoque

Preparación

1. Lo primeiro es rehidratar los arándanos. Hay dos formas: la rápida y la lenta.

– Rápida: Se deben poner en un recipiente con mucha agua y meterse en el microondas unos 5 min. Salen muy calientes por lo que se deben dejar enfriar un pouco y después colar y dejar que suelten un pouco de agua.

– Lenta: Sumergir en agua del tiempo y dejarlos sumergidos por lo menos una hora. Despúes hay que colarlos y dejar que suelten un poco de agua.

2. Poner en un recipiente el azúcar, el azúcar avainillado, la sal, la harina tamizada, la levadura, la canela y la nuez moscada. Mezclar bien.

3. Añadir la leche, el yogur, el aceite y el huevo y batir hasta que la masa quede homogénea.

4. Las cápsulas de las magdalenas las prepararemos de la siguiente forma:

– Poner en la base 3 ó 4 arándanos

– Echar un poco de masa (como la mitad de la cantidad total que echaremos en la cápsula)

– Poner un par de arándanos

– Acabar de llenar la cápsula

– Poner encima otros pocos arándanos

5. Precalentar el horno a 200º y hornear las magdalenas entre 25 y 30 min.

6. Para decorarlas hay que calentar un poco la mermelada en el microondas, colarla y pintar las magdalenas con un pincel de silicona

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