Flocos de millo con chocolate / Palomitas de maíz con chocolate

Creo que as fotos falan por sí soas… Deliciosos e moi sinxelos de preparar…

Ingredentes: 1 taza de grans de millo, aceite de oliva, 1 cull. de manteiga, 50 gr. de leite, 250 gr. de chocolate para postres e sal (opcional)

1) Preparamos os flocos de millo, é dicir, cociñamos os grans de millo no aceite de oliva quente

2) Preparamos ganaché para os flocos de millo. O ganaché pódese preparar ó baño maría, pero tamén se pode preparar no microondas, o cal dá moito menos traballo e é máis rápido. Hai que trocear o chocolate. Débese poñer nun recipiento apto para microondas e botamos o leite e a culler de manteiga. Cociñar no microondas aprox. 2 min. a potencia media (uns 500 w). Ó sacalo do microondas hai que remexer a mestura cunha culler ata que tódolos ingredentes queden ben fundidos e mesturados. Se fose necesario, pódese cociñar máis tempo no microondas.

3) Poñer os flocos de millo nun bol e verter o ganaché. Mesturar cunha culler movendo continuamente.

4) Cando os flocos de millo xa estean ben enchoupados, débense colocar nunha fonte intentando espallar os flocos o máximo posible, de forma que non queden moi pegados.

5) Deixar enfriar a temperatura ambiente como 1/2 hora. Pasado este tempo, poñer a enfriar na neveira mínimo 2 horas.

6) Cando se vaian comer pódese botar sal por riba (é totalmente opcional)

Creo que las fotos hablan por sí solas… Deliciosas y muy fáciles de preparar…

Ingredientes: 1 taza de granos de maíz, aceite de oliva, 1 cuch. de mantequilla, 50 gr. de leche, 250 gr. de chocolate para postres y sal (opcional)

1) Preparamos las palomitas, es decir, cocinamos los granos de maíz en el aceite de oliva caliente

2) Preparamos ganaché para las palomitas. El ganaché se puede preparar al baño maría, pero también se puede preparar en el microondas, lo cual da mucho menos trabajo y es más rápido. Hay que trocear el chocolate. Se debe poner en un recipiente apto para microondas y echamos la leche y la cucharada de mantequilla. Cocinar en el microondas aprox. 2 min. a potencia media (unos 500 w). Al sacarla del microondas hay que remover la mezcla con una cuchara hasta que todos los ingredientes queden bien fundidos y mezclados. Si fuese necesario, se puede cocinar más tiempo en el microondas.

3) Poner las palomitas en un bol y verter el ganaché. Mezclar con una cuchara moviendo continuamente.

4) Cuando las palomitas ya estén bien empapadas, se deben colocar en una fuente intentando repartir las palomitas lo máximo posible, de forma que no queden muy pegadas.

5) Dejar enfriar a temperatura ambiente como 1/2 hora. Pasado este tiempo, poner a enfriar en la nevera mínimo 2 horas.

6) Cuando se vayan a comer se puede echar sal por encima (es totalmente opcional)

Advertisements
Galería | Esta entrada foi publicada en Receitas / Rezepte / Recipes. Ligazón permanente.

Deixar unha resposta

introduce os teu datos ou preme nunha das iconas:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair / Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair / Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair / Cambiar )

Google+ photo

Estás a comentar desde a túa conta de Google+. Sair / Cambiar )

Conectando a %s