Tarta lixeira de mazá / Tarta ligera de manzana

O meu coas mazás é amor. Son a pirada das mazás. Non sei cántas podo comer ó día, pero sei que máis do que comen o resto dos mortais. A maioría da xente non é consciente da gran variedade de mazás que existe e que realmente hai un sabor para cada gusto. As miñas clases favoritas son: royal gala, braeburn, stayman winesap, fuji, red delicious, starking e a pink lady. É unha froita realmente versátil pois tanto crúa como cociñada pega con mil cousas, pero eu debo dicir que a prefiro crúa. Así que esta creo que é a primera vez que fago un postre no que o ingredente principal é a mazá cociñada. Non podo describir o cheiro da tarta… Deliciosa, lixeira e moi sinxela de facer.

A receita tomeina de “El gran libro de las Manzanas” publicado por VelocidadCuchara.com, o cal se pode descargar aquí: http://www.bubok.es/libros/201637/El-Gran-Libro-de-las-Manzanas. Adaptei un pelín a receita que aparecía no libro así que aí vai a miña versión…

Ingredentes

1 quilo de mazás (eu usei fuji e red deliciuous), 1 vaso de azucre branca, 1 vaso de fariña (eu puxen 3/4 partes de fariña de trigo e 1/4 parte de fariña con fermento), 1 vaso de leite desnatado, 2 ovos, azucre moreno, marmelada de albaricoque e auga

Preparación

1. Lavar e pelar as mazás. Reservamos 2 mazás grandes para a decoración e as demáis troceámolas e poñémolas nun bol

2. Engadir ó bol o vaso de azucre branca, o vaso de fariña, o vaso de leite e os dous ovos e batir ata que mesturen ben todos os ingredentes (non fai falla que quede excesivamente líquido. Eu na thermomix batín a mestura 20 segundos a velocidade progresiva de 4 a 10)

3. Prequecer o forno a 200ºC

4. Verter a masa no molde escollido. Eu usei un molde desmontable de Lekué. Só tiven que engraxar con manteiga un pouco a base do molde

5. Decorar a tarta coas dúas mazás peladas reservadas. Eu corteinas moi moi finas cunha mandolina e cubrín a tarta con dúas capas

6. Espolvorear con azucre (eu usei azucre morena)

7. Meter no forno prequecido e cociñar aprox. 1 hora

8. Ó sacar a tarta do forno débese deixar enfriar un pouco antes de rematar a decoración. Poñer un pouco de marmelada de albaricoque (3-4 culleres grandes) nun bol cun pouco de auga e quentar no microondas uns 40 segundos. Remexer ben para que se mesturen ben a marmelada e a auga e cubrir a tarta coa mestura

Lo mío con las manzanas es amor. Soy la pirada de las manzanas. No sé cuántas puedo comer al día, pero sé que más de lo que comen el resto de los mortales. La mayoría de la gente no es consciente de la gran variedad de mazanas que existe y que realmente hay un sabor para cada gusto. Mis clases favoritas son: royal gala, braeburn, stayman winesap, fuji, red delicious, starking y la pink lady. Es una fruta realmente versátil pues tanto cruda como cocinada pega con mil cosas, pero yo debo decir que la prefiero cruda. Así que esta creo que es la primera vez que hago un postre en el que el ingrediente principal es la manzana cocinada. No puedo describir el olor de la tarta… Deliciosa, ligera y muy fácil de hacer.

La receta la he tomado de “El gran libro de las Manzanas” publicado por VelocidadCuchara.com, el cual se puede descargar aquí: http://www.bubok.es/libros/201637/El-Gran-Libro-de-las-Manzanas. Adapté un pelín la receta que aparecía en el libro así que ahí va mi versión…

Ingredientes

1 kilo de manzanas (yo usé fuji y red deliciuous), 1 vaso de azúcar blanco, 1 vaso de harina (yo puse 3/4 partes de harina de trigo y 1/4 parte de harina con levadura), 1 vaso de leche desnatada, 2 huevos, azúcar moreno, mermelada de albaricoque y agua

Preparación

1. Lavar y pelar las manzanas. Reservamos 2 manzanas grandes para la decoración y las demás las troceamos y las ponemos en un bol

2. Añadir al bol el vaso de azúcar blanco, el vaso de harina, el vaso de leche y los dos huevos y batir hasta que se mezclen bien todos los ingredientes (no hace falta que quede excesivamente líquido. Yo en la thermomix batí la mezcla 20 segundos a velocidad progresiva de 4 a 10)

3. Precalentar el horno a 200ºC

4. Verter la masa en el molde escogido. Yo usé un molde desmontable de Lekué. Sólo tuve que engrasar con mantequilla un poco la base del molde

5. Decorar la tarta con las dos manzanas peladas reservadas. Yo las corté muy muy finas con una mandolina y cubrí la tarta con dos capas

6. Espolvorear con azúcar (yo usé azúcar moreno)

7. Meter en el horno precalentado y cocinar aprox. 1 hora

8. Al sacar la tarta del horno se debe dejar enfriar un poco antes de acabar la decoración. Poner un poco de mermelada de albaricoque (3-4 cucharadas grandes) en un bol con un poco de agua y calentar en el microondas unos 40 segundos. Remover bien para que se mezclen bien la mermelada y el agua y cubrir la tarta con la mezcla

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