Lombo de porco recheo e patacas asadas ó romeiro / Lomo de cerdo relleno y patatas asadas al romero

Receita tomada do blog VelocidadCuchara.com. É moi pouco laboriosa e a carne queda con moi bo sabor. Esta vez seguín ó pé da letra a receita pero creo que a próxima vez que a faga vou cambiar cousas, como por exemplo as ameixas pasas do recheo (http://www.velocidadcuchara.com/2011/04/lomo-de-cerdo-relleno-y-patatas-asadas-al-romero-paso-a-paso-con-thermomix/id=574)

Ingredentes 1 quilo de lombo de porco fresco (hai que compralo cortado como un libriño, é dicir, listo para rechear), 6 rodelas de xamón serrano, 6 rodelas de queixo (eu usei Larsa), 10 ameixas pasas, 100 gr de viño branco, sal, pementa, 1/2 kg de patacas, 3 ramiñas de romeiro fresco, 1 cebola, 1 cabeza de allos, aceite de oliva virxen extra

Preparación

1. Lavar as patacas moi ben e cociñalas ó vapor ou ben na thermomix (35 min, Varoma, Velocidade 2) ou nunha ola convencional

2. Extender o lombo aberto, salpimentar e rechealo co xamón serrano, o queixo e as ameixas pasas

3. Enrolar a carne e atala. Poñer a carne nunha fonte para forno que sexa ben grande, pois teñen que caber as patacas. Verter o viño e cociñar uns 25 min. no forno prequecido a 170º

4. Pasados os 25 min. poñemos na fonte do forno as patacas do paso 1, a cebola picada, os allos chafados e as ramiñas de romeiro. Salpimentar e rociar cun chorro de aceite. Cociñar no forno unha 1/2 hora.

Receta tomada del blog VelocidadCuchara.com. Es muy poco laboriosa y la carne queda con muy buen sabor. Esta vez seguí al pie de la letra la receta pero creo que la próxima vez que la haga voy a cambiar cosas, como por ejemplo las ciruelas pasas del relleno (http://www.velocidadcuchara.com/2011/04/lomo-de-cerdo-relleno-y-patatas-asadas-al-romero-paso-a-paso-con-thermomix/id=574)

Ingredientes 1 kilo de lomo de cerdo fresco (hay que comprarlo cortado como un libro, es decir, listo para rellenar), 6 lonchas de jamón serrano, 6 lonchas de queso (yo usé Larsa), 10 ciruelas pasas, 100 gr de vino blanco, sal, pimienta, 1/2 kg de patatas, 3 ramitas de romero fresco, 1 cebolla, 1 cabeza de ajos, aceite de oliva virxen extra

Preparación

1. Lavar las patatas muy ben y cocinarlas al vapor o bien en la thermomix (35 min, Varoma, Velocidad 2) o en una olla convencional

2. Extender el lomo abierto, salpimentar y rellenarlo con jamón serrano, el queso y las ciruelas pasas

3. Enrollar la carne y atarla. Poner la carne en una fuente para horno que sea bien grande, pues tienen que caber las patatas. Verter el vino y cocinar unos 25 min. en el horno precalentado a 170º

4. Pasados los 25 min. ponemos en la fuente del horno las patatas del paso 1, la cebolla picada, los ajos chafados y las ramitas de romero. Salpimentar y rociar con un chorro de aceite. Cocinar en el horno una 1/2 hora.  

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