Biscoito integral de laranxa con flocos de chocolate / Bizcocho integral de naranja con copos de chocolate

Para esta receita parto doutra que aparece no libro de receitas básicas para a Thermomix TM31 (Páxina 133, ¨Biscoito de laranxa”).

Ingredentes 250 gr de azucre, 1 laranxa de zume, 3 ovos, 100 gr de aceite de xirasol ou 100 gr de aceite de oliva suave ou 100 gr de manteiga a temperatura ambiente (eu polo xeral opto polo aceite de oliva suave), 1 iogur natural desnatado, 250 gr de fariña integral, 1 sobre de fermento en po, sal, 50 gr de flocos de chocolate e azucre glas

Preparación

1. Poñer no vaso da TM31 o azucre, a laranxa cortada en pedazos e os ovos e programar 3 min., 37º, velocidade 5

2. Engadir o aceite (ou a manteiga) e o iogur e mesturar uns segundos, velocidade 2 1/2

3.  Botar a fariña, o fermento e un chisco de sal. Mesturar 15 segundos, velocidade 2 1/2. Engadir os flocos de chocolate e acabar de mesturar a masa cunha espátula

4. Verter a masa nun molde. Eu usei un molde de silicona de IKEA (Sockerkaka) de 1,6 litros de capacidade. Fornear uns 35-40 min. a 180º

5. Desmoldar unha vez que xa está frío e decorar con azucre glas

Para esta receta parto de otra que aparece en el libro de recetas básicas para la Thermomix TM31 (Página 133, ¨Bizcocho de naranja”).

Ingredientes 250 gr de azúzar, 1 naranja de zumo, 3 huevos, 100 gr de aceite de girasol o 100 gr de aceite de oliva suave o 100 gr de mantequilla a temperatura ambiente (yo por lo general opto por el acete de oliva suave), 1 yogur natural desnatado, 250 gr de harina integral, 1 sobre de levadura en polvo, sal, 50 gr de copos de chocolate y azúcar glas

Preparación

1. Poner en el vaso de la TM31 el azúcar, la naranja cortada en trozos y los huevos y programar 3 min., 37º, velocidad 5

2. Añadir el aceite (o la mantequilla) y el yogur y mezclar unos segundos, velocidad 2 1/2

3.  Echar la harina, la levadura y una pizca de sal. Mezclar 15 segundos, velocidad 2 1/2. Añadir los copos de chocolate y acabar de mezclar la masa con una espátula

4. Verter la masa en un molde. Yo usé un molde de silicona de IKEA (Sockerkaka) de 1,6 litros de capacidad. Hornear unos 35-40 min. a 180º

5. Desmoldar una vez que ya está frío y decorar con azúcar glas

Advertisements
Galería | Esta entrada foi publicada en Receitas / Rezepte / Recipes. Ligazón permanente.

Deixar unha resposta

introduce os teu datos ou preme nunha das iconas:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair / Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair / Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair / Cambiar )

Google+ photo

Estás a comentar desde a túa conta de Google+. Sair / Cambiar )

Conectando a %s