Quiche de alcachofas, salami e queixo de cabra / Quiche de alcachofas, salami y queso de cabra

Ata a data fixen todo tipo de quiches con todo tipo de ingredentes, e creo que nunca fixen unha que non gustara. Teño usado de todo: cebola, lacón, porro, brócoli, calabaciña, surimi… É que todo lle pega… Esta quiche está moi boa e a combinación de sabores é fabulosa.

Receita tomada do blog Food and Cook (http://food-and-cook.blogs.elle.es/).

Ingredentes 1 bote de alcachofas baby, 80 gr de salami, 1/2 pemento verde, 1/2 pemento encarnado, 100 gr de queixo de cabra, 50 gr de parmesano ralado, 200 ml de nata líquida, 50 ml de leite desnatado, 2 ovos, sal, pementa, noz moscada, masa brisa ou masa quebrada

1. Escurrir ben as alcachofas. Teñen que quedar o máis secas que sexa posible. Eu corteinas pola metade para que acabasen de soltar todo o líquido.

2. Estender a masa no molde que se vai usar. Eu sempre manteño o papel vexetal para non ter que engraxar o molde. Se a masa o require, precociñala o tempo que indique no envase. Polo xeral hai que cociñala uns 15 min a 180º poñéndolle un peso enriba (polo xeral eu poño garavanzos)

3. Curtar o salami e os pementos

4. Nun bol botar o queixo parmesano ralado, a nata, os ovos, o sal, a pementa e a noz moscada e bater ata que os ingredentes queden ben ligados

5. No molde no que estendemos a masa distribuir as alcachofas, o salami, os pementos e o queixo de rulo en anacos

6. Verter o mestura do bol (nata, queixo, ovos…)

7. Fornear uns 40 min no forno prequecido a 180º

Hasta la fecha he hecho todo tipo de quiches con todo tipo de ingredientes, y creo que nunca he hecho una que no haya gustado. He usado de todo: cebolla, lacón, puerro, brócoli, calabacín, surimi… Es que todo le pega… Esta quiche está muy buena y la combinación de sabores es fabulosa. 

Receta tomada del blog Food and Cook (http://food-and-cook.blogs.elle.es/). 

Ingredientes 1 bote de alcachofas baby, 80 gr de salami, 1/2 pimiento verde, 1/2 pimiento rojo, 100 gr de queso de cabra, 50 gr de parmesano rallado, 200 ml de nata líquida, 50 ml de leche desnatado, 2 huevos, sal, pimienta, nuez moscada, masa brisa o masa quebrada

1. Escurrir bien las alcachofas. Tienen que quedar lo más secas que sea posible. Yo las corté por la mitad para que acabasen de soltar todo el líquido

2. Extender la masa en el molde que se va a usar. Yo siempre mantengo el papel vegetal para no tener que engrasar el molde. Si la masa lo requiere, precocinarla el tiempo que indique en el envase. Por lo general hay que cocinarla unos 15 min a 180º poniéndole un peso encima (por lo general yo pongo garbanzos)

3. Cortar el salami y los pimientos

4. En un bol echar el queso parmesano rallado, la nata, los huevos, la sal, la pimienta y la nuez moscada y batir hasta que los ingredientes queden bien ligados

5. En el molde en el que extendemos la masa distribuir las alcachofas, el salami, los pimientos y el queso de rulo en trozos

6. Verter la mezcla del bol (nata, queso, huevos…)

7. Hornear unos 40 min en el horno precalentado a 180º

Advertisements
Galería | Esta entrada foi publicada en Receitas / Rezepte / Recipes. Ligazón permanente.

Deixar unha resposta

introduce os teu datos ou preme nunha das iconas:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair / Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair / Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair / Cambiar )

Google+ photo

Estás a comentar desde a túa conta de Google+. Sair / Cambiar )

Conectando a %s